Alles is nieuw

Een zwangerschap is een gezonde periode, ook al voel je je soms niet zo goed de eerste paar maanden of overheerst de onzekerheid in het begin. Een zwangerschap is een heel belangrijke periode in het leven van een vrouw, je wordt moeder! Iets groters is er bijna niet te bedenken. Natuurlijk voel je je anders in deze tijd, alles in je is bezig deze overgang mogelijk te maken, zowel je lichaam als in je hoofd.

Eerste zwangerschap

Wanneer je voor het eerst zwanger bent komt er nog veel meer op je af en kom je in een wereld terecht waarvan je van tevoren misschien het bestaan niet wist. Er worden vragen aan je gesteld, er wordt gesproken over onderzoeken die mogelijk zijn, je zult je al moeten gaan bezighouden met aanmelden voor kraamzorg en in sommige delen van het land voor kinderopvang. Je hebt het gevoel dat je van alles moet gaan kopen en doen. Het kan je soms een beetje duizelen.

Onze begeleiding

Wij proberen je op een rustige manier te begeleiden en je vooral het vertrouwen in jezelf te geven. Het is jouw zwangerschap en jij ervaart deze zoals het is. Voor veel vrouwen is een zwangerschap een geweldige periode, maar niet iedereen ervaart een roze wolk. In de zwangerschap komt een zwangere gemiddeld 12 maal bij ons op de praktijk om te kijken of de zwangerschap zich op alle vlakken ontwikkelt zoals je van een gezonde zwangerschap zou verwachten.

Wanneer meer of minder bezoekjes aan ons gewenst zijn is dat ook goed. Het hangt er vaak vanaf hoe de vrouw zich voelt of in welke mate zij dingen met ons wil bespreken. Wanneer wij denken dat het goed is om iets rondom de zwangerschap wat regelmatiger te bekijken (bijvoorbeeld bloeddruk) dan geven wij dat natuurlijk aan.