Een natuurlijk proces

Bevallen is een heel natuurlijk proces. Het is belangrijk dat je je veilig voelt tijdens de bevalling. Waar dat is is voor iedereen anders. Vooraf kun je een idee hebben waar je wilt bevallen, maar het is goed mogelijk dat dit anders is tijdens de bevalling. Je hebt op dat moment altijd de keuze te zijn waar je je op dat moment prettig voelt.

Thuis of in het ziekenhuis

We begeleiden de bevalling waar je wil: thuis of in het ziekenhuis. Een bevalling thuis heeft veel voordelen:

  • je ontspant vaak beter in je eigen omgeving
  • je hoeft niet op pad met weeën
  • je hebt minder kans op onnodige medische ingrepen
  • je hebt de regie grotendeels zelf in de hand

Indien de bevalling niet vlot verloopt, is er voldoende tijd om naar het ziekenhuis te gaan.

Poliklinisch bevallen

Heb je de voorkeur om poliklinisch te bevallen, dan begeleiden wij de geboorte in de In Zwang Gezinsuites van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, of in het Geboortecentrum van het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn (Utrecht). In overleg met jullie bepalen we wanneer het een goed moment is om naar het ziekenhuis te gaan. Daar zal een kraamverzorgende ons assisteren. Als de bevalling vlot verloopt, gaan jullie een paar uur na de bevalling weer naar huis.

Afhankelijk van je ziektekostenverzekering wordt er door het ziekenhuis een vergoeding gevraagd voor de kosten van een poliklinische bevalling. De kosten van het Groene Hart Ziekenhuis vind je hier. 

Voor meer informatie kijk op : www.deverloskundige.nl