Zorg op maat

Wij leveren persoonlijke zorg en zijn 24/7 bereikbaar. We werken niet met assistentes, dus als je ons belt krijg je altijd een verloskundige aan de telefoon. Voor het eerste gesprek plannen we een uur in. Dit geeft ons de ruimte om elkaar goed te leren kennen en al jullie vragen te bespreken. We zien elkaar zo’n twaalf tot veertien keer in de zwangerschap, maar meer of minder begeleiding is altijd mogelijk. We geven jullie informatie over alle mogelijke onderzoeken (bloedonderzoeken en echo’s) in de zwangerschap. Jullie bepalen zelf welke keuze je hierin maakt.

Zorg wordt afgestemd op de behoeften

Rond 34 tot 36 weken nodigen we jullie uit voor een uitgebreid gesprek over alle mogelijkheden en jullie wensen ten aanzien van de bevalling, wanneer we graag willen dat je ons belt en wat jullie van ons mogen verwachten. Jullie wensen worden genoteerd in het dossier en zijn daarmee bij ieder van ons bekend. De geboorte begeleiden wij waar jij dit wilt: thuis, in St. Antonius Geboortezorg in Utrecht of in de InZwang suites in Gouda. Tijdens de bevalling stemmen we onze zorg af op jullie behoeften. Onze werkwijze ondersteunt, bewaakt en bevordert het natuurlijke proces van zwanger zijn en van het krijgen van een kind. De kans op een spontane, voorspoedige bevalling is daarmee 20% hoger ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Als er tijdens de bevalling aanvullende zorg nodig is van een gynaecoloog, kun je rekenen op optimale samenwerking en kunnen we je – als je dit wilt – verder begeleiden in het ziekenhuis.

Afsluitend gesprek op de praktijk

In de kraamtijd komen we regelmatig bij jullie thuis langs om te zien hoe het met jullie gaat. Met de verloskundige die bij de geboorte van jullie kindje was, kun je dan ook de bevalling en jullie ervaringen bespreken. We sluiten het kraambed pas af als het goed gaat met jullie. Na ongeveer zes weken kun je voor een afsluitend gesprek op de praktijk komen bij de verloskundige die jouw bevalling heeft begeleid.

Wij baseren onze zorg op jullie wensen, onze eigen ervaringen en conclusies uit wetenschappelijk onderzoek. Jouw eigen keuze blijft bepalend.