Een bevalling gaat een leven lang mee!

De beste ervaringen hebben de vrouwen die tijdens de bevalling zelf de touwtjes in handen hebben gehad. Natuurlijk kijken wij mee en adviseren en begeleiden wij wanneer nodig, maar een barende die haar eigen plek, tempo en houding kan bepalen heeft de grootste kans om goed haar kind op de wereld te zetten en daar met een goed gevoel op terug te kijken, ook na 50 jaar. Vraag aan een willekeurige oude dame hoe haar bevallingen zijn gegaan en zij zal het tot in detail kunnen vertellen. Zo ver strekt de invloed van bevallen.

Bevallen waar jij wil

Waar je wil bevallen hoef je ons echt niet te vertellen bij 12 weken zwangerschap. De ervaring heeft ons geleerd dat wanneer vrouwen uiteindelijk gaan bevallen, zij opeens heel andere keuzes maken dan zijzelf hadden gedacht toen ze net zwanger waren. Het zal zich allemaal uitwijzen. Je weet wanneer je zwanger bent niet hoe je je zal voelen wanneer het moment daar is. Dus die plaats van bevalling is niet van belang voor ons, maar ook niet voor een kraamcentrum of zorgverzekeraar. Jij kunt bevallen waar jij dat wil, de plaats hoef je pas te bepalen als de bevalling is begonnen. Er is voldoende ruimte om naar het ziekenhuis te gaan als dit je voorkeur heeft.

Pijnstilling

Bevallen is een enorme ervaring met een prachtig resultaat. Soms wordt er gesuggereerd dat het een bijna onmogelijke opgave is, die al helemaal niet zonder pijnstilling te verdragen is. Het is niet waar. Binnen onze praktijk vragen slechts enkele vrouwen tijdens de bevalling om pijnstilling. Evenveel vrouwen roepen direct na de geboorte: ‘dit was fantastisch!’ Laat je over bevallen niet door de media van de wijs brengen, je doet jezelf tekort. Wanneer jij pijnstilling nodig hebt is deze er, daar kun je vanuit gaan.

Voor meer informatie kijk op : www.deverloskundige.nl