Afgelopen juni 2018 heb ik bij Levenslicht verloskundigen de cursus ‘Goed voorbereid bevallen’ gevolgd. De verloskundige vertelde ons wat we konden gaan verwachten aan de hand van een PowerPoint presentatie, met afbeeldingen en filmpjes. Het was een gezellig samen zijn met veel informatie en handige tips en trucs voor voor en tijdens je bevalling.

Door deze avonden werd ik goed voorbereid en wist ik wat mij te wachten stond. Ik heb geleerd dat er verschillende bevalhoudingen zijn en heb deze ook in de praktijk mogen uitproberen. Zo wist ik wat mij te wachten stond en wat ik kon gaan verwachten als de bevalling zou beginnen. Ook wist ik nu wanneer ik de verloskundige moest gaan bellen.

Door de cursus keek ik niet meer op tegen de bevalling. Ik heb het me ook laten overkomen en gehandeld zoals ik in de cursus had geleerd. Rustig blijven en ervoor zorgen dat ik mezelf op mijn gemak voel. Tijdens mijn bevalling heb ik gekeken naar een houding die bij mij paste op de weeën weg te puffen. Ik ben zonder spanningen thuis bevallen, zoals ik zelf graag wilde.

Ik raad iedereen de cursus aan, je hebt er heel veel aan, omdat je in 3 avonden goed wordt voorbereid op je bevalling. Alles wat niet duidelijk is of waar je tegenaan loopt kun je tijdens deze avonden ook vragen aan de verloskundige. Ze willen je zo goed mogelijk begeleiden en nemen echt je zorgen weg.

Het zijn ook nog eens heel gezellige avonden en zodra iedereen is bevallen kom je gezellig nog een keer samen om je ervaringen te delen.

Quirine Vaneker, zoon Milo september 2018