Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen en vond het erg fijn zelf de keuze te maken wanneer ik daar naartoe ging, er werd goed naar mij geluisterd en me niets opgedrongen.

De dag voor mijn uitgerekende datum begon het in de ochtend  te rommelen. De weeën werden steeds heftiger maar de ontsluiting schoot niet echt op. Rond half 2 toen Juliëtte bij me thuis was, vroeg ze me wat ik nu verder wilde. Ze kon thuis m’n vliezen breken en dan hopen dat het op gang kwam of meteen naar het ziekenhuis. Ik wilde niet thuis bevallen dus ik koos ervoor om meteen naar het ziekenhuis te gaan.

We waren er rond 14.00 en rond 14.30 werden m’n vliezen gebroken. Na een heftige anderhalf uur, lag onze mooie zoon op m’n borst. Juliëtte (en m’n man) hebben me echt door het laatste stuk van de bevalling gesleept. Met tips maar ook met aanmoedigingen. Wat ik ook heel fijn vond is dat ik bepaalde wanneer we naar het ziekenhuis gingen en dat er echt goed naar me geluisterd werd. Er werd me niets opgedrongen en dat vond ik heel fijn.

Al met al kijk ik terug op een mooie bevalling en zwangerschap waarbij de verloskundigen altijd voor je klaar staan en naar je luisteren.

Cynthia van der Land, januari 2016 Schoonhoven

Terug naar de ervaringen >