Waar wilt u bevallen?’  Dat is afhankelijk van hoe mijn bevalling verloopt. Kan wel zo veel willen dacht ik. Soms moet je toch echt naar het ziekenhuis. Wat was het heerlijk dat ik van ons eerste kindje thuis bevallen ben.

Zonder complicaties of kleerscheuren binnen 4 uur. Goed naar mijn lichaam ‘ geluisterd’. Meegegeven met de weeën. Vooral over het verhoogde bed gehangen. Heerlijk rustig, alleen met mijn man en verloskundige. Ons tweede kindje is ook thuis geboren binnen 2 uur. De verloskundige was nog net op tijd. Dit keer zelfs staand/ op mijn hurken bevallen. Zo kon ik het beste kracht zetten. Beide bevallingen waren aan het eind van de nacht. Heel stil en rustig, eerste kindje lag te slapen. Alsof ik die wens had doorgegeven aan mijn onderbewustzijn. Geweldige ervaringen, heel prettig begeleid door de verloskundige ervoor en erna.

Sylvia van Woerden, Schoonhoven | september 2016

Terug naar de ervaringen >