Wij zijn verhuisd  naar Gouda en moesten voor de begeleiding van de zwangerschap en bevalling van ons tweede kindje op zoek naar een andere Verloskundigenpraktijk. Het werd praktijk Levenslicht. Ik ben 1 week over tijd bevallen en vooral die laatste periode zo vlak voor de bevalling en de bevalling zelf zijn voor ons onvergetelijk. Een prachtige herinnering!

Ik wilde net als bij de geboorte van onze dochter ook nu in het ziekenhuis bevallen. De verloskundige vroeg mij waarom ik dit wilde en zij had alle begrip voor mijn gevoel dat ik in het ziekenhuis goed ‘los’ kan komen van thuis en daardoor beter kan ontspannen voor het bevallen. Daarnaast vond ik het een prettig idee dat eventuele pijnbestrijding daar mogelijk zou zijn.

Ik ben zo fijn begeleid! Toen de verloskundige voor de tweede keer langskwam bleek ik al zover te zijn dat een rit naar het ziekenhuis afgeraden had kunnen worden. Omdat ik vooraf had aangegeven wat het belang voor mij was om in het ziekenhuis te bevallen is de verloskundige met ons zonder twijfel naar het ziekenhuis gegaan. Ik heb daar met haar zo’n goede bevalling gehad. Waanzinnig mooi om deze keer te ervaren hoe een vrouwelijk lichaam zelf een kind ter wereld kan brengen. Mijn eerste bevalling ben ik ingeleid met weeënopwekkers en is alles veel heftiger geweest. Ik ben erg blij en dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring! We kwamen om 22.45 uur bij het ziekenhuis aan en we reden nog voor 2.30 uur weer naar huis met onze prachtige zoon.

Arlette, juni 2018 Gouda

Terug naar de ervaringen >