Gesprek bevalling

In het laatste trimester van de zwangerschap nodigen wij jou en je partner uit voor een persoonlijkgesprek over de bevalling.

Hoe kijken jullie aan tegen de bevalling, kijk je ernaar uit of  zie je er tegenop, heb je iets aan voorbereiding gedaan, wat zijn jullie wensen en hoe kunnen wij jullie daarin ondersteunen, hebben jullie voorkeur om thuis of in het ziekenhuis te bevallen of zien jullie dat wel op dat moment,

Het is mogelijk een bevalplan te maken om schriftelijk te laten weten wat jouw wensen zijn.

Met je bevalplan kun je de zorgverleners rondom je bevalling laten weten wat jouw wensen zijn. Het is bedoeld als een communicatiemiddel. Daarnaast kan het jou en je partner helpen om na te denken over de bevalling en wat jullie allemaal kunnen verwachten. De verloskundige of gynaecoloog zullen zoveel mogelijk rekening proberen te houden met je wensen, zolang dit medisch verantwoord is.

Door je goed voor te bereiden kun je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet zien. Het bevalplan kan hierbij een hulpmiddel zijn. Heb je hier geen behoefte aan dat is dat uiteraard ook prima.

Verder  bespreken wij ook wat je van ons kunt verwachten, wanneer je ons kunt bellen en hoe we goed bereikbaar zijn.