Na een turbulente eerste bevalling wist ik dat ik bij ons tweede kindje het graag anders zou zien. Qua bevalling maar ook juist qua begeleiding tijdens de zwangerschap. Ik ben halverwege mijn tweede zwangerschap overgestapt naar Praktijk Levenslicht. Direct het eerste telefonische contact werd ik gehoord. Gedurende de verdere zwangerschaps begeleiding was ruimte voor mij, de ervaring van de vorige keer en de wensen die ik nu had.
Er werd de tijd voor me genomen, alles werd goed doorgesproken en er werd meegedacht. Het was duidelijk dat ikzelf als vrouw de uiteindelijke keuzes mocht maken en ik voelde mij hierdoor enorm in mijn kracht staan. Ook werd er altijd van alle kanten goed uitgelegd zodat we onderbouwd een keuze konden maken die goed voelde voor ons. Dit gaf mij het vertrouwen (terug) waardoor ik durfde af te wijken van bepaalde standaard wegen.
Toen de bevalling uiteindelijk startte en de verloskundige erbij kwam werd ik onwijs fijn gesteund. Zij hielp met het focussen op de ademhaling (wat ik echt nodig had), zij hield mijn geboortewensen zo goed mogelijk voor ogen en overlegde alles wat er gedaan werd. Ook hierin merkte ik hoe belangrijk een verloskundige (die je echt goed kent) is als het anders loopt. Ik wilde uiteindelijk toch naar het ziekenhuis, daar ging zij mee en bewaakte mijn bevalwensen. Dit gaf voor mij heel veel rust omdat ik daar tijdens de bevalling geen ruimte voor had. Mijn man kon zo ook helemaal op mij focussen!
Al met al ben ik heel blij met de begeleiding tijdens de zwangerschap en de bevalling geweest! Ik kijk goed terug op mijn 2e bevalling en het heeft een stukje pijn van mijn 1e bevalling mogen helen. Dank jullie wel dames!
 
Willeke, Waddinxveen augustus 2023