Ruim 13 jaar geleden kwam ik als zwangere voor het eerst bij de praktijk terecht. De eerste paar maanden was ik als onzekere aanstaande moeder bereid mijn volledige vertrouwen aan hen te schenken.

Helaas ging ik i.v.m. complicaties vanaf de 16e week naar een gynaecoloog in het ziekenhuis voor de controles. Alles is  goed verlopen en met 40 weken en 3 dagen begonnen in de nacht de weeën en ben ik in het Groene Hart Ziekenhuis bevallen.  Wat een helse rit om met weeën naar het ziekenhuis te gaan, daar  beviel ik van een gezonde dochter Nawal. Ik dacht als ik ooit nog een keer zwanger mocht worden, dan beval ik wel thuis.

3 jaar later mocht ik me weer gelukkig prijzen. Ik was weer zwanger en kwam weer bij de praktijk in Schoonhoven. Ook nu werd ik professioneel begeleid. Op 1 september begonnen in de avond  de weeën. Na een uur kwamen ze al om de vijf minuten en belde ik de verloskundige. Nog geen  3 uur later  werd mijn tweede dochter Amira geboren onder begeleiding van Angelique. Wat een prettige ervaring om in je eigen vertrouwde omgeving te mogen bevallen.

Nu bijna 10 jaar later ben ik op 8 december weer onder begeleiding van Angelique bevallen van mijn derde dochter  Ineya. De bevalling duurde in totaal 1,5 uur. Ook nu was ik heel erg blij dat ik had gekozen voor een thuisbevalling. Heerlijk om gewoon in mijn eigen huis en omgeving vertroeteld te worden door mijn naasten. Praktijk voor verloskunde Lambers, Hagen, Timmermans & Bening nu  LevensLicht verloskundigen,  bedankt voor de begeleiding!

Archimou Darkaoui-Didouh, december 2015,  Schoonhoven

Terug naar de ervaringen >