Angelique Lambers

Angelique Lambers

Verloskundige

Al ruim 20 jaar werk ik in deze praktijk als verloskundige en nog iedere dag geniet ik van mijn werk, misschien wel iedere dag een beetje meer.

Het is ontzettend leuk om aanstaande ouders te  begeleiden tijdens de zwangerschap door  persoonlijk contact en te werken aan vertrouwen als dat nodig is. Het blijft bijzonder de bevalling te begeleiden waarbij het iedere keer weer mooi is om te zien hoe de moeder haar eigen kracht en geluk vindt bij de geboorte van haar kind. Dan in de kraamtijd nog eens rustig napraten met de ouders maakt de cirkel rond, voor hen maar ook voor mij. Kortom dit is voor mij het mooiste werk, veel meer dan werk, het is een manier van leven.

Naast mijn werk binnen de praktijk werk ik ook mee aan regionale samenwerking als bestuurslid van InZwang en landelijke ontwikkelingen bij de KNOV, onze beroepsvereniging. Ik doe dit om onze waardevolle verloskundige zorg, zoals die nu geregeld is, te behouden. Ook ben ik lid van de geboortebeweging die zich inzet voor het recht van de vrouw om haar kind te dragen, baren en verzorgen op haar eigen wijze.